ВАР още от старта на идния сезон

Целта на БФС е да вкара системата ВАР още за началото на следващия сезон в Първа лига. Досега се очакваше това да се случи чак за плейофите догодина. Много клубове у нас искат помощ за арбитрите, а и съдийската комисия настоява да застрахова своите членове от грешки, които водят до скандали.

На заседанието си изпълнителният комитет на БФС реши, че очаква в най-кратък срок оферти за ВАР. Първият мач с най-новата технология във футбола у нас се игра миналата седмица. "Лудогорец" падна от "Интер" с 0:2, като второто италианско попадение дойде след дузпа, отсъдена от видеореферите.

"Във всички държави има ВАР, при нас също ще има", каза Кирил Домусчиев, член на изпълкома и собственик на шампиона.

Висшият орган в БФС обсъди текущи детайли по организиране на извънредния изборен конгрес на централата на 7 юни. Все още няма официална кандидатура за президент, който да смени подалия оставка Борислав Михайлов.

В същото време националният селекционер Георги Дерменджиев призна, че ще има още срещи с Ивелин Попов за завръщане поне за баража срещу Унгария. Нападателят се отказа от тима след края на квалификациите, но си остави вратичка. "Важна е реалността, а нея ще видим на 26 март на стадион "Васил Левски" - каза Дерменджиев. - Публиката трябва да бъде 12-ият ни играч. Контролата срещу Беларус в сряда е, за да свикнат футболистите с обстановката."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ