Васил Банов получава наградата „Златната липа” за цялостен принос в киното

Специален гост на Фестивала за ново европейско кино „Златната липа”, който ще се проведе за шести пореден път в Стара Загора, от 2 до 6 юни, ще бъде именитият актьор Васил Банов. Той ще получи наградата на феста за цялостен принос в киното. Тя ще бъде връчена на 2 юни вечерта по време на официалната церемония по откриване на кинофестивала в залата на Държавна опера – Стара Загора.

На 3 юни от 12 часа Васил Банов официално ще открие своя звезда с името си и ще посади млада фиданка в Алеята на липите, западно от Операта. Там вече цъфтят липите, посадени от носителите на наградата за цялостен принос в киното от предходните 5 издания на „Златната липа“ – Мария Статулова, Джанкарло Джанини, Татяна Лолова, Васил Михайлов и Гинка Станчева.

Филмографията на Васил Банов включва близо 100 роли в кино- и телевизионни продукции като „Иван Кондарев“, „Записки по българските въстания“, „Капитан Петко войвода“, „Дунав мост“, „Хайка за вълци“, „Изпепеляване“, „Столичани в повече“, „Седем часа разлика“, „Дървото на живота“, „Откараднат живот“, „Фамилията“, „Бензин“ и още много. Последната му роля е във филма на Стефан Командарев „Посоки“, който ще бъде представен в извънконкурсната програма на „Златната липа“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България