Васко Кръпката ще участва в ретро-парад на автомобили

Снимка: Архив "Труд"

От Сливен тръгва турне на "Подуене блус бенд" за 30-ия рожден ден на групата

Васко Кръпката и "Подуене блус бенд" ще са гости на ретро-парада на автомобили в Сливен на 20 април, съобщиха от общинската администрация. Изпълнителите на хитовото парче "Ден след ден" ще изнесат концерт от сцена на стар камион "ГАЗ", с което ще дадат начало на своето турне из България по повод 30-годишнината от създадаването на групата. Един от основните организатори на събитието - Валентин Дойчинов, председател на Сдружението за класически автомобили "Туида класик" съобщи любопитна подробност. Васко Кръпката не само ще пее за участниците в атрактивното събитие, но и самият той ще се включи като участник в парада. Освен рок-звездите, гости на празника ще бъдат спортната легенда Йордан Йовчев и рали-шампионът Крум Дончев. Йовчев ще връчи награда в една от категориите, а Дончев ще е част от журито.

Ретро-парадът се организира за осми пореден път в Града под Сините камъни. Съорганизатор е общината, а една от наградите вече по традиция е Купата на кмета, казаха от администрацията. Ретро-автомобилите ще дефилират из централните улици на Сливен. След това ще установят на площад "Хаджи Димитър", където всеки познавач или любител може да ги разгледа и да разговаря със собствениците им. В 12,30 ч. ще се състои награждаването.

Очакват се участници от цяла България, от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция. В съпътстващата програма на събитието е включен конкурс за рисунка на ретро-автомобили с участието на ученици от Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" - Сливен. Изненадата на организаторите е, че от тази година се въвежда нова награда - "Ос-кар", която ще се присъжда за най-добър сценичен костюм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони