Вашингтон може да наложи 25% мито върху вноса на автомобили в САЩ, защото повечето производители използват стомана от Китай

Снимка: Архив

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разглежда възможността да въведе мита върху вноса на автомобили в САЩ, съобщи „The Wall Street Journal“.

Според източниците на изданието, Вашингтон може да обоснове необходимостта от налагането на тази мярка поради съображения, свързани с националната сигурност. Смята се, че решението може да бъде наложено, тъй като повечето производители на автомобили използват стомана от Китай.

Тръмп многократно е заявявал възможността за въвеждане на тези задължения на разнообразни срещи, включително и с представители на индустрията. Предполага се, че митата могат да бъдат около 25%. Както отбелязва изданието, засега разработките са в ранен стадий. Предполага се, че идеята ще срещне активен отпор от определени бизнес кръгове. В това число и чужди компании, които работят с американската индустрия, както и базирани в САЩ производители на автомобили.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка