Вдигат с 5 % заплатите на социалните работници във Варна

Увеличение на възнаграждението средно с 5% от 1 януари и по една минимална работна заплата за празника на социалния работник през март и за Коледа гарантира новият КТД за работещите в социалната сфера във Варна.

Той беше подписан от кмета на града Иван Портних, инж. Васил Василев-председател на регионален съюз на КТ "Подкрепа" и Веселин Рашев - местния председател на Съюза на българските учители. Според КТД размерът на допълнителното възнаграждение за прослужено време е 1,5%., осигурени са средства и за надграждаща квалификация на специалистите, работещи в системата.

„Това е поредна стъпка за потвърждаване на традиционно доброто сътрудничество на Община Варна и синдикатите. Колективният трудов договор е доказателство за усилията, които полагаме за развитие на социалните дейности - знаете, че работим по близо 60 социални услуги. Новият договор гарантира по-добра мотивация и възможност за професионално развитие на 377 служители, ангажирани в социалната сфера. На добър час през следващата година“, заяви след подписването кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони