Вдигнаха мерника на още 15 трошки в квартал "Кършиака" в Пловдив

Поредна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та с предупредителни жълти стикери бе проведена в квартал "Кършияка" в Пловдив, където администрацията на район "Северен" е вдигнала мерника на 15 трошки.

Облепените автомобили се намират на улиците "Средец" 91 и срещу спортната площадка, "Борба" 5 и 11, "Петър Шилев" 24, "Генерал Кутузов" 5, пред ресторант "Златната рибка" на ул. "Васил Левски" и на бул. "България" 31, 91 и 230. След облепяне на колите с предупредителен стикър собствениците имат 90 дни срок, в който следва да ги преведат в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Вследствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

"С провежданите от нас редовни акции по облепяне и по репатриране на излезли от употреба автомобили техният брой в район "Северен" драстично намаля- Така се освободиха и така нужните паркоместа", коментира районният кмет Ральо Ралев. Той уточни, че акциите се провеждат в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив и че с предупредителни стикери се облепят автомобили, които не са в движение, не са минали технически преглед през последните две години и се намират на терени общинска собственост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони