Вдигнаха 27 „златни” сватби в Горна Оряховица

„Младоженците” бяха приветствани от кмета инж. Добромир Добрев

В Деня на християнското семейство по традиция Община Горна Оряховица организира честване на „златни сватби”. 27 двойки, сключили брак през 1968 година в Горна Оряховица, преповториха отново брачния си обет, с пожеланието той да е в сила и през следващите 50 години. „Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

„Семейството за всички е свято, така е навсякъде по земята. Тази висша ценност обединява хората. Обичайте се! Да обичаме близките си! Да обичаме децата си! Да бъдем добри и изпълнени с вяра и воля за постигнатото от нашите цели. Нека в този празничен ден да си пожелаем много здраве, обич, разбирателство и топло семейно огнище, в което огънят никога не загасва. Бъдете много щастливи и благословени с любов, съпричастност и взаимност”, поздрави юбилярите инж. Добрев.

Ритуалът по подновяване на брачните обети бе извършен от заместник-кмета Йорданка Кушева. Младоженците с побелели коси отново си обещаха да се обичат, подкрепят и да не забравят, че щом пак се вричат, значи са направили правилния житейски избор. Двойките преповториха брачните си клетви в присъствието на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, вдигнаха наздравица и отново си спомниха за първата брачна целувка. Инж. Добрев връчи поздравителни адреси и цветя на семействата.

Малко над 100 са семейните двойки в селищата на Общината, които тази година празнуват „златна сватба”. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони