Ведомствена линейка се удари в автобус, загина шофьорът й

62-годишен шофьор на линейка на стъкларски завод от комплекса в Търговище загина, след като се удари в насрещното платно в автобус на „Юнион Ивкони”. Няма пострадали от автобуса, а в специализирания ведомствен транспорт е бил само водачът.

е станал тази нощ на пътя София-Варна, до разклона за търговищкото село Камбурово. Сигналът е подаден на тел. 112 в 3,45 часа.

Линейката на стъкларския завод се връщала от София, където бил оставен техен служител. Водачът е изгубил контрол и навлязъл в насрещното. Шофьорът на автобуса опитал всячески да избегне удара, но въпреки това линейката се забила в него.

В рейса, който пътувал по линията Шабла – София е имало 21 пътници. Нито те, нито шофьорът са пострадали. След около 2 часа те били качени на друг транспорт на фирмата и заминали, уточниха от полицията.

Шофьорът им е останал в Омуртаг за разпити.

Първоначално се смятало, че в линейката е имало и медицинска сестра, но се оказало, че тя е останала в София или се е качила в друго превозно средство, което е спасило живота й.

Към момента версиите са, че 62-годишният шофьор, който е от омуртагското село Панайот Хитово, или е заспал от умора от дългия път или му е прилошало. Ударът е бил на прав участък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право