Вежди Рашидов: Властта ме разболя. Влязох здрав и излязох много болен

"Никога не съм бил грантаджия. Останах честен"

"Властта ме разболя. Влязох здрав и излязох много болен. Никога не съм бил грантаджия. Останах честен", заяви пред БТВ бившият министър на културата Вежди Рашидов.

"Имах лош късмет - и баща ми, и майки ми, и брат ми умряха буквално в ръцете ми. Сирак останах на 10 г. Сиропиталището беше като един малък затвор. Биехме се, трепехме се. Сиропиталището ме можа да промени емоционалността ми", каза Рашидов.

"Навсякъде има завист, но тук тя е начин на живот. Не се научихме да кажем за другия добра дума. Ние сме винаги тежко комплексирани и се показваме така пред света. Аз съм единствен, който отказа да стане сътрудник на ДС. Помня как ме биеха в Ботевград, за да стана ченге", коментира Рашидов.

Вежди Рашидов си спомни за времето на Възродителния процес. "Имах лада комби и тръгнах с нея за Кърджали. Имаше бариери. Обадих се Георги Танев, първия секретар, бях известен вече тогава, пуснаха ме. На връщане отказаха да пуснат баща ми. Затова минах с него през едни черни пътища,  а той плачеше през целия път", разказа Вежди Рашидов.

Русия не ни е враг, категоричен е Вежди Рашидов. "Една глупачка изръси една глупост. И сега не е почтено да говорим лоши работи за Русия и да разваляме отношенията между две държави", коментира бившият министър на културата.

"Не знам, че рисува картини Бойко Борисов. Свири на китара и то лошо.Но рисува добре картите на пътищата. Това е много важно", каза още Рашидов.

"Ако не беше жена ми, щях да умра.Бяхме в Германия.Тя плаче. Дъщеря й болна с обриви. Аз на химиотерапия. Казах и да си отиде в България. На другия ден тя дойде в болницата. Каза ми, че оставила на своя колежка да се грижи за дъщеря й. И ми съобщи нещо, което никога няма да забравя: "Ако не съм тук, ти ще умреш", каза още бившият министър на културата.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България