Вежди Рашидов дарява 3000 лв. за лечението на дъщерята на поетесата Маргарита Петкова

Вежди Рашидов съобщи днес, че дарява 3000 лева за лечението на тежко болната Надежда Огойска, дъщеря на поетесата Маргарита Петкова. Това съобщиха от Комисията по култура и медии в НС.

„Зная колко е тежък този момент и за Маргарита, и за дъщеря й, зная какво е да се бориш за живота си, зная, че само съчувствие не стига, трябват и пари. Разбрах от драматичните думи на Маргарита Петкова, че семейството изживява много трудни дни и че са нужни средства за скъпоструващата операция на Надежда. Искам да помогна младата жена да пребори рака“, каза Вежди Рашидов.

Той се познава отдавна с Маргарита Петкова и е съпричастен с голямата тревога в семейството й. „Искам да дам надежда на Надежда и на нейните деца“, обясни Рашидов.

Вежди Рашидов многократно през годините е дарявал пари за хора в беда, за лечението на болни артисти, за сираци, за възрастни творци, за стипендии на талантливи деца. Приходите от цяла своя изложба през 2016 г. той дари на Клиниката по детска онкология при болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

В Армения и до днес помнят големия му жест след унищожителното земетресение през 1988-ма, когато Вежди Рашидов дарява заедно с Георги Трифонов на най-тежко пострадалия град Спитак 60 хиляди долара, получени тогава от изложбата им в Индия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България