Вежди Рашидов се срещна с посланика на Бразилия в София Ана Мария Сампайо Фернандес

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес в Народното събрание с посланика на Бразилия в София Н. Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес, съобщават от Комисията по културата и медиите. Срещата е във връзка с опустошителния пожар, унищожил преди два дни на Националния музей в Рио де Жанейро.

Вежди Рашидов заяви, че като човек на изкуството е изключително чувствителен към случилото се, което безспорно е непоправим удар върху историята и културата. Той изрази готовност да инициира срещи в Европа за подпомагане на възстановяването на Националния музей на Бразилия, в случай че бразилското правителство пожелае това. „Би било добре да подадем ръка, защото ще е добър знак на съпричастност, готов съм в името на изкуството и културата да помогнем“, заяви Вежди Рашидов.

Посланик Ана Мария Сампайо Фернандес изрази огромната си благодарност и допълни че бразилският народ е чувствителен към всички прояви на подкрепа. „Вашите идеи ще бъдат предадени на властите в Бразилия. Разчитайте на пълното ни сътрудничество, правителството на страната ще оцени тази съпричастност“, каза г-жа Фернандес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България