Везенков блести за „Барселона“

Александър Везенков блесна за „Барселона“ на старта на новия сезон в испанското баскетболно първенство. Българинът бе сред главните герои за успеха на каталунците срещу „Баскония“ - 87:82. Националът бе втория най-добър реализатор, като заби 19 точки за 28 минути. Статистиката му се допълва със 7 борби, една открадната топка и 61 процента успеваемост в стрелбата. При дебюта си за каталунците Томас Юртел се отчете с 23 точки.

Везенков бе в стартовата петица на първия официален мач за Сито Алонсо начело на „Барса“, който излезе срещу досегашния си тим.

Същевременно българинът отново призна, че първата година в „Барса“ е била доста тежка за него, дори мислил да си тръгне.

„Благодаря най-вече на баща ми, че не го позволи – разкрива баскетболистът пред „Диема спорт“. - Доволен съм от себе си, но не и от постигнатото с отбора. Не спечелихме нито една титла и не играхме нито един финал.“

През лятото той бе избран в драфта на „Бруклин“ от НБА, но призна, че засега изявите му отвъд Океана са на заден план.

„Тази година с „Барса“ се много амбицирани да дадем всички от себе си – казва Везенков. - Има самочувствието да печеля всяка една минута на терена. Надявам до година-две да играя на позиция ляво крило без проблем.“

А „Лукойл Академик“ загуби спечелен мач срещу литавския „Ювентус“ от Шампионката лига в София. Нашите имаха аванс от 20 т., но го пропиляха – 81:82. Реваншът е на 2 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт