Везенков изригна за „Олимпиакос“

Александър Везенков изригна за „Олимпиакос“ при победата над АСВЕЛ в мач от Евролигата по баскетбол – 77:68. Българският национал бе топреализатор с 15 точки, като добави и 7 борби. Гръцкият тим постигна 10-и успех и запази надежди за класиране на плейофите.

А след победата Везенков посвети успеха на контузените си съотборници. След няколко дни се очаква баскетболистът да се присъедини към националите за мача с Латвия в Ботевград на 24 февруари.

Същевременно селекционерът Росен Барчовски включи Дий Бост за мача с Гърция в Патра, евроквалификация за първенството през 2021-а. Двубоят е тази вечер. Американецът с наш паспорт имаше висока температура и пропусна две от тренировките на „лъвовете“, но лекарите положиха усилия да го възстановят за срещата.

„Надявам се да играе 20-30 минути“, каза наставникът.

Нашият тим вече 45 години няма победа срещу елините, като последният ни успех е от европейското през 1975-а. Тогава България печели с 81:71, а Атанас Голомеев е обявен за най-добър реализатор. Впоследствие родните баскетболисти регистрират пет поредни поражение, като последният мач между двата тима е преди 22 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт