Везенков се надява да играе срещу Франция

Александър Везенков ще се опита да се измъкне от клубния си отбор „Олимпиакос“, за да играе за националния отбор на България при гостуването на Франция от световните квалификации на 3 декември. Крилото няма да може да участва в срещата с Босна и Херцеговина на 30 ноември в Ботевград, тъй като същия ден гръцкият тим има ангажимент в Евролигата.

„За първия двубой няма как да бъда на линия, тогава играем в Пирея с „Будучност“ – призна Везенков. - За втория мач във Франция ще чакаме решение. Не е само „Олимпиакос“, за първите мачове нито един състезател от Евролигата няма да може да играе. Искам да помогна на националния отбор, стига да ми се отдаде възможност.“

Иначе българинът е доволен от началото на престоя в новия тим, в който играе от лятото. В предишния си тим „Барселона“ той прекарваше повече време на резервната скамейка.

„Чувствам се добре със съотборниците, треньорите, вече сме един колектив, който се бори за всяка победа – разказа Везенков. - Имаме още мачове, всички отбори са много добри, аз се старая да помогна на отбора и да направя това, което иска треньорът.“

Късно снощи бе голямото дерби на Гърция от редовния сезон на Евролигата, в което „Олимпиакос“ гостува на „Панатинайкос“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт