Великият Приор на Велик Приорат България акад. Румен Ралчев: Завзехме територията си не със сила, а с труд

Великият Приор на Велик Приорат България на Ордена на Рицарите Тамплиери акад. Румен Ралчев представи книгата „Алманах”. Снимка: Денислав Стойчев

„Постепенно завзехме нашата територия, онова което ни се полага - не със сила, а с труда си. Работим за икуменизъм и прехвърляме мостове към други вероизповедания с цел намаляване на напрежението”. Това каза Великият Приор на Велик Приорат България на Ордена на Рицарите Тамплиери акад. Румен Ралчев. Приоратът представи книгата „Алманах”, посветена на 10-годишната му история от 2008 до 2018 г.

У нас има рицари от 2002 г. „В исторически аспект извършихме нещо, което в България рядко се случва”, каза акад. Ралчев. Това е обединението в един Велик Приорат през 2008 г. на две групи създадени от Приоратите на Сърбия и Италия. „Сега ние сме най-големият Велик Приорат в Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим в Европа и втори в света”, подчерта акад. Ралчев. Приоратите в Русия, Македония и Украйна са организирани с помощта на българския.

„Бях приет в Ордена 2005 г. Ментор ми беше непрежалимият актьор Андрей Баташов”, каза на представянето археологът проф. Николай Овчаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България