Великият тандем Скорсезе - Де Ниро отново на работа

Предстои десетият филм на двете легенди в киното

Със сигурност - една добра новина в морето от комерсиалност, заляло съвременното кино. Робърт де Ниро води преговори, за да работи с легендарния режисьор Мартин Скорсезе над следващия му филм "Killers of the Flower Moon".

Проектът е криминална драма за разследването на ФБР на поредица от мистериозни убийства на територията на индианско племе в Оклахома.

[modula id="3287051"]

Седемдесет и пет годишният холивудски актьор и една година по-възрастният от него режисьор се готвят да работят заедно над 10-и филм, когато се съберат за снимките на "Killers of the Flower Moon", който е базиран върху криминалния трилър на Дейвид Гран.

Леонардо Ди Каприо допълва звездния състав на продукцията

Де Ниро ще се присъедини към 43-годишния Леонардо ди Каприо в актьорския състав, а автор на сценария е Ерик Рот.Скорсезе ще е не само режисьор, но и един от продуцентите на филма. Ди Каприо и Скорсезе са свързани с проекта от 2016 г., когато студиото "Имперътив ентъртейнмънт" получи правата върху бестселъра.

Действието в книгата се развива през 20-те години на миналия век в Оклахома и описва историята на индианско племе, което става най-богатото на глава от населението в света, когато в земите му е открит петрол.

Това води до избиването на въпросните индианци един по един. Историята за мистериозните убийства на племето се превръща в първото голямо разследване на убийства от ФБР. "Killers of the Flower Moon" е възможност да се проучи грозната реалност зад американската експанзия в Средния Запад.

Режисьорът: Естествено, че се вълнувам

„Когато прочетох книгата на Дейвид Гран, си казах, че трябва да я пренеса на големия екран - заяви Скорсезе миналата година, когато се захвана с осъществяване на проекта. - Развълнуван съм, че ще работя с Ерик Рот и Леонардо ди Каприо." Това бележи шестия им общ филм заедно. Ди Каприо и Скорсезе работиха съвместно над лентата "Вълкът от Уолстрийт" от 2013 г., за чиято роля Ди Каприо получи номинация за "Оскар" за най-добър актьор.

Очаква се Скорсезе да започне работа по филма след като завърши предстоящата си гангстерска драма "Ирландецът". Снимките са планирани с начало пролетта на 2020 г.

Робърт де Ниро се е снимал в 9 игрални и един документален филм на Скорсезе от 1973 г., включително в "Коварни улици" и "Шофьор на такси" от 70-те години на миналия век и в "Добри момчета", "Нос страх" и "Казино" от 90-те.

Още една елитна компания

Има още един интересен факт - завръщането на великия режисьор Мартин Скорсезе към гангстерското кино. Там, където той е легенда. Първият трейлър към дългоочаквания нов гангстерски филм на Мартин Скорсезе - The Irishman ("Ирландецът"), го събира и този път с някогашната му филмова муза Робърт Де Ниро и с Джо Пеши, с когото вече са работили заедно в Goodfellas ("Добри момчета"). Към тях се присъединява и Ал Пачино.

Филмът е създаден по книгата на Чарлз Бранд I Heard You Paint Houses ("Ирландецът", изд. Сиела, предстоящо). В него се разказва историята на Франк Шийран (Де Ниро) - ветеран от Втората световна война, който става наемен убиец в мафията и изиграва роля в изчезването и смъртта на известния мафиот и профсъюзен лидер Джими Хофа.

В образа на Хофа влиза не кой да е, а Ал Пачино. Сред актьорския състав са още Харви Кайтел, Рей Романо и Ана Пакуин. В трейлъра можем да видим всички водещи лица в историята, която се простира в рамките на десетилетия, за да разкаже живота на Шийран - известен като Ирландеца.

Как се "подмладяват" актьорите

Едно от най-интересните неща около новия гангстерски филм се съдържа във визуалните ефекти, които Скорсезе използва, за да "подмлади" актьорите.

Така вместо различни лица да изиграват героите в различни етапи от живота им, в ролята си остават същите имена, но специална технология позволява подмладяването им с десетилетия. Именно така завършва краткото промоционално видео - с Де Ниро като млад, но се очаква, че до премиерата на филма наесен визуалните ефекти ще бъдат допълнително изчистени.

Очаква се премиерата да се състои по време на първата вечер от Нюйоркския филмов фестивал. Това е вторият филм на Скорсезе с Netflix, след като по-рано тази година представи документалната си лента за Боб Дилън Rolling Thunder Revue.

"Ирландецът" е сред очакваните претенденти за "Оскар", а продуцентът Джейн Розентал сподели по-рано, че филмът на Скорсезе напомня с настроението си за Goodfellas. Според нея си заслужава да се гледа на кино, а не у дома заради груповата енергия, която се обменя в киносалона. "В залата може да започнеш да се смееш на нещо, защото хората край теб се смеят, а "Ирландецът" е много забавен, точно както "Добри момчета" беше забавен", казва тя.

Сценарият е дело на Стивън Зейлиън, когото познаваме като сценарист на "Списъкът на Шиндлер" и "Ханибал". Филмът започва гастролите си по кината още тази есен.

Двамата приятели се хвалят взаимно

В края на миналата година Робърт де Ниро получи от стария си приятел Мартин Скорсезе наградата "Златна звезда" на кинофестивала в Маракеш, която се присъжда за цялостно творчество.

"Може да се каже, че това е връх в кариерата му, но този човек има повече върхове от Атласките планини", пошегува се американският режисьор.

"Направихме заедно първите си филми преди 45 години, това беше едно от най-големите събития в живота ми", отговори Робърт, който е израснал в същия италиански квартал на Ню Йорк като Мартин Скорсезе и стана известен благодарение на неговия "Коварни улици". Де Ниро играе в няколко от култовите филми на Скорсезе, като "Шофьор на такси", спечелил "Златна палма" в Кан, и "Разяреният бик", донесъл му "Оскар" за най-добър актьор. На тази церемония Де Ниро не пропусна да се заяде с президента на САЩ Доналд Тръмп. "За съжаление в моята страна живеем в гротескна версия на национализма и тя е белязана от користолюбие, ксенофобия и егоизъм под лозунга "Америка на първо място", каза Де Ниро под оглушителните аплодисменти в залата.

"Шофьор на такси" ги превърна в идоли

Класиката "Шофьор на такси" е един от най-значимите филми в историята на киното. Филмът легенда бележи появата на режисьора Мартин Скорсезе и на актьора Робърт Де Ниро. Това е брилянтен и същевременно ужасяващ портрет на душевния ад, в който живее главният герой.

Де Ниро прави невероятно силна роля като Травис Бикъл - отчужден, необщителен ветеран от войната във Виетнам, който сега работи нощна смяна като шофьор на такси в Манхатън. Неговите опити да излезе на среща с красивата Бетси (Сибил Шепърд) се провалят, защото с непреднамерено откровеното си поведение я отблъсква. Потиснат, Травис случайно попада на Айрис (Джоди Фостър), млада проститутка, чийто сводник е дългокосият Спорт (Харви Кайтел).

Травис бива моментално обзет от манията да спаси Айрис от пропадналия живот, който тя води. Тази натрапчивия идея дотолкова го завладява, че той се превръща в убиец, вземащ се за месия, който ще направи света по-добър.

Носител на два оскара

Робърт Антъни Де Ниро е роден на 17 август 1943 година в Ню Йорк. Носител на два оскара, той с право е смятан за един от най-великите актьори на своето време. Известен е най-вече с ролите си на гангстери, мафиотски босове, конфликтни и проблемни индивиди.

Де Ниро е прочут със своята отдаденост и отговорно отношение към ролите си: наддава приблизително 25 килограма и се научава да се боксира, за да изиграе ролята на Джейк Ла Мота в „Разяреният бик“; изпилва си зъбите за „Нос Страх“; научава се да свири на саксофон за филма на Скорсезе „Ню Йорк".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл