Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

На британските болници е наредено да предприемат нови мерки за спиране разпространението на коронавируса във Великобритания, тъй като експертите предупредиха, че има „реална възможност“ да бъдат засегнати до 50% от британците, пише The Times

Здравните служители планират да използват 24 болници за лечение на пациенти в случай на скока на случаите. Те могат също така да разширят услугите на спешния телефон, за да се справят с повишаването на повикванията.

Плановете за действие в извънредни ситуации показват, че на болниците е било казано:

- Подгответе херметични стаи със собствена баня, за да изолирате потенциални случаи

- Избягвайте използването на служители на агенцията за грижи за съмнителни пациенти, за да ограничите риска от разпространение на вируса в болници, домове за грижи и училища

- Създайте екипи, отговорни за „бързо обеззаразяване“ на зоните, където са били пациентите, с цел защита на други пациенти и персонал.

Подробности за планирането на извънредни ситуации се появиха след като снощи генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) призова правителствата да увеличат усилията си и да "засилят своята готовност".

Правителството работи върху предположението, че до половината от населението - или 33 милиона души - могат да бъдат засегнати от вируса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България