Великобритания предупреждава за твърд отговор, ако Русия е замесена в инцидента със Сергей Скрипал

Великобритания ще отговори твърдо, ако се докаже, че Русия е замесена в инцидента, след който бивш руски шпионин и дъщеря му са в критично състояние, заяви днес британският министър на външните работи Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Джонсън каза пред парламента, че "има много спекулации за обезпокоителния инцидент в Солсбъри, при който 66-годишен мъж, Сергей Скрипал, и неговата 33-годишна дъщеря, Юлия, са били открити в безсъзнание".

"Въпреки че би било погрешно да се избързва, преди да е завършило разследването, мога да уверя Камарата (на общините), че ако се появят доказателства, които предполагат държавна отговорност, тогава правителството на Нейното величество ще даде съответен и твърд отговор", подчерта британският външен министър. Джонсън уточни, че Великобритания ще помисли за нови "санкции и други мерки".

"Не соча с пръст. . . Просто казвам на правителствата по света, че никой опит за отнемане на невинен човешки живот на британска земя няма да остане несанкциониран и ненаказан", каза Джонсън.

Британският външен министър отчете все по-голяма необходимост от квалифициране на кибератаките като акт на война.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия