Великото преселение на народите в търсене на асцендента

Модата за промяна на асцендента от години е превзела и България, за радост на туристическите агенции, бих казала. За целта се изготвя соларен годишен хороскоп, чрез който се цели да се неутрализират лошите аспекти в звездната ни карта за съответната година и се дава тласък на положителните аспекти посредством промяната на нашия асцендент на рождения ни ден. Посредством астрологични изчисления се определя географското място, където съответния човек трябва да посрещне рождения си ден. Смисълът е следният: ако тази година асцендентът е в Риби е задължително пътуването до Париж, другата година асцендентът е Овен и по-далече от Гурмазово не бива да се пътува. Незапознатата с възможностите на астрологията публика е много склонна да бъде убедена, че това е много стар метод за чудодейно преодоляване и предпазване от житейски несгоди. Метод, използван преди векове, дори хилядолетия от нашите предци. Но, да караме подред.

Какво е това “изгряващ знак”?

Астрологичната характеристика на всеки човек не зависи само от зодиакалния, или както още го наричаме, слънчевия знак. Всеки знае, че щом се е родил на 1 май, е представител на знака Телец или че роденият на 25 декември е Козирог. Това е нашето най-общо знание за зодиакалния знак, към който принадлежим, но всеки ден, изгрявайки от изток и залязвайки на запад, Слънцето отново прави пълен преход през дванадесетте зодиакални знака.

Знакът, в който Слънцето се намира в мига на нашето раждане, е нашият изгряващ знак или асцендент.

Ние винаги съчетаваме в себе си два знака, които оказват влияние върху живота ни. Знаейки своя изгряващ знак (асцендент), ние още по-добре ще вникнем в чувствата си, в поведението си... Естествено никой не оспорва първенството на Слънчевия знак, но трябва да вземем под внимание и изгряващия, за да прозрем по-добре дареното ни от звездите.

Изгряващият знак е нашият външен израз, начинът, по който ни възприемат хората.

Пример: Ако човек е роден в Близнаци, той носи характеристиките на Близнаци, но ако неговият изгряващ знак или асцендент е Дева, околните ще го възприемат като представител на Дева.

Фантазьори на тема астрология винаги ще има и винаги ще намират начин, по който да убеждават не само лековерната публика, че с малко усилия можем да избегнем предстоящите големи проблеми. Дали и защо ще ги има, това никой не пита. Фокуса с промяната на асцендента водещ до “обновление” определям като врачуване, но с по-интелигентни думи.

Възможна ли е промяна?

Ако сме съгласни с факта, че човек има един-единствен миг на раждане, който предопределя един-единствен асцендент през целия му живот, очевидно е абсолютно невъзможно, което и да било същество на планетата Земя, а и не само, да промени своя асцендент, защото това означава, че трябва да се промени мигът на раждане. Което също е невъзможно. Дотук би трябвало да приключа с обясненията за промяната на асцендента при всеки рожден ден, за да не обидя мислещите хора, чийто разум не се колебае в достоверността на факта, че мигът на раждането е само един. За неуверените в еднократността на това физически необратимо състояние при жената, които все още отказват да ме разберат, ще бъда напоително пояснителна.

Астрологията е точна наука, както винаги казвам - математика, облечена в думи и когато имаме ясни дата, час, минута, място на раждане на човек, животно, ситуация, партия, държава, можем да изчислим всичко.

Ако приемем фантазията, че сме способни да променим своя асцендент, което е Създателят не го може, как трябва да действаме? А всички, които са търсили подобен тип астрологично изчисление, нека си припомнят дали това, което са получили, има нещо общо с това, което сега ще ви изброя като порядък на изчисление и тълкуване.

Първо, трябва да бъде изготвен личният астрологично-кармичен хороскоп на човека.

Второ, трябва да бъде изготвен неговият личен годишен хороскоп.

Трето, трябва да се знаят всички онези големи или по-малки планове, начинания, задачи, които му предстоят през съответната година, както и приблизителните периоди, в които те трябва да се случват.

Когато цялата тази изключително обемна астрологична информация вече е налична, тогава астрологът започва ден по ден да изследва комбинациите от звездни карти, за да открие критични точки, които говорят за предпоставка за професионален срив, фалит, катастрофа, предпоставка за развитие на болест или други, които обещават успех, но при определени звездни конфигурации. Тълкуването също се прави ден по ден. Когато и тази задача е приключена, астрологът започва да задава координати, посредством които трябва да потисне някакви негативни аспекти и да стимулира позитивни. Предполагам, вече се досещате, че всичко изброено от мен не може да се случи в рамките на час или два посещение при астролога за едночасова консултация. За да стигнем до крайния необходим резултат, са необходими седмици труд. Според мен хората в България, които могат да си позволят да платят този тип изчисление, са единици. Дали го правят - не знам! Българинът си обича врачките. Те говорят на езика на мнозинството.

Както виждате, дотук нито един път не съм споменала думата асцендент и неговата промяна. Няма и да го направя, защото, пак повтарям, никой не може да смени своя асцендент даже като самовнушение, тъй както никое бебе не може да излезе два пъти от утробата на майка си.

Задайте си въпроса за промяната и по обратния начин.

Ако аз не знам какво ме очаква през следващата година, как мога да съм сигурна или сигурен, че предлаганата ми промяна на асцендента ще ми донесе добро, а няма да ми навреди. Ами ако точно в трудностите и проблемите, заложени през съответната година, се крие разковничето за бъдещия успех? Преодоляваш трудностите – стъпваш на нов житейски връх. Или другата възможност – избягваш трудностите и си вегетираш по старому.

За промяната на асцендента толкова.

Имам една позната, която е страстен поклонник на промяната на асцендента и на всеки своя рожден ден е някъде по света - Париж, Лондон, Рим, Дубай. Дори не задавам въпроса как в нейния соларен хороскоп все цивилизовани дестинации излизат. Дали тя не ги подсказва на астролога, който й угажда на капризите. Как пък един път не се появи място в България за смяна на асцендента или в Пхенян, или насред джунглите на Амазонка с летящи кръвопийци като самолети и фауна, която не се цупи на човешка мръвка. Ето тази астрологична загадка все още няма тълкуване. А съпругът й плаща тези важни за семейната хармония и професионален просперитет задължителни пътувания... само мир да има. Който иска да ходи да му променят асцендента съгласно “древното знание”, ако по този начин ще си достави удоволствието да прекара рождения си ден на място, където не е бил, лошо няма. Всичко друго е оправдание на наивници, очакващи чудо, каквито винаги ще има. А “древното знание” е скорошна измислица, но след като е дошло от чужбина, значи е истина от първа инстанция. Всеки чуждестранен астролог е говорител на богинята Астрология, просветляващ умовете на диваците, разбирайки мнозина родни астролози. Няма и повей на съмнение и мимолетен порив за проверка може ли да се смени асцендента.

Да погледнем към миналото.

Редовите поданици от древността при средна продължителност на живота по време на Римската империя и почти до 19-и век между 20 и 35 години са нямали абсолютно никакво понятие от астрология и още повече от асцендент. Звездобройците са били малко, затворена каста от високообразовани хора, които са работили единствено за коронованите особи по една много проста причина. Трудът им е бил изключително скъп, но за съветите, които дават, са отговаряли с главата си. Звездобройците не са имали клиенти измежду тънещите в нищета неграмотни същества, за да им обясняват как да променят живота си, като сменят своя асцендент.

При прехода ми във времето и пространството къде ли не, ви гарантирам, че единствените хора, на които през вековете са знаели и записвали датите на раждане, са тези от властващите родове и наследниците на короните. Простолюдието обичайно не е знаело даже на коя дата е родено. Бил е известен само периодът с точност до сезон, при това не за всички хора. Голямата смъртност и постоянните войни са обезсмисляли понятието “рожден ден”, камо ли час на раждане. За хората от древността датата им на раждане не е носела полза и смисъл в ежедневната им борба за оцеляване... и някой ще ми говори за промяна на асцендент в древността.

Докато се опитвам да разкажа защо промяната на асцендента е като дървеното желязо, ме осени гениално прозрение. Как не съм се сетила по-рано?

Каква е причината за Великото преселение на народите? Глад? Суша? Войни за земи и плодородна почва? Не! Пълчищата завоеватели или несретници, неграмотни, но озарени от вярата си в богинята Астрология оставяли костите си по безкрайните бойни полета и неизбродимите друмища в търсене на правилния асцендент. Вървели дръзновено към светлото си астрологично бъдеще, поведени от звездобройците.

Както се казва, опреснихме паметта на историята и събудихме за нов живот “древното знание”!

Ако човек иска да промени себе си, може да го направи във всеки миг от живота си, но тази промяна не е свързана с промяната на асцендента в личната ни година. Ние сме се родили с нашия непроменяем асцендент и трябва да ценим неговото влияние, както и това на всички останали планети, на които сме подвластни от раждането си и през целия си живот. Другото е пари за суета и суеверие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл