Велико Търново домакинства международния форум "Cultural Innovation Day"

Местни групи представят своите постижения в сплотяването около идеи

Международният форум  “Cultural Innovation Day” ще се проведе на 26 и 27 ноември 2016 г. във Велико Търново. Той ще премине под мотото “Sharing Innovation.  Forum for innovations and culture of sharing”  (“ Да споделим иновацията. Форум за иновации и култура на споделянето“). Подобни форуми ще бъдат организирани паралелно в градовете Матера (Италия) и Александрия (Египет).

„Cultural Innovation Day Veliko Tarnovo“ цели да събере на едно място неформални групи, граждански сдружения и групи по интереси от региона на Велико Търново и да им създаде пространство за изследване и експериментиране. В рамките на дебата, разделен в три панела – „Общности“, „Пространства“, „Идеи“, местни групи ще представят своите постижения във формирането на общности, сплотяването около идеи и как пространствата спомагат за създаването на култура. Модератори на трите панела ще бъдат Саша Безуханова от Move.bg, Светлозара Христова от платформа „Културен кооператив“ и Бистра Иванова от MultiKulti.

Начало на разговорите е в събота, 26 ноември, от 17:00 ч. в залата на Община Велико Търново.

В рамките на артистичната програма са предвидени концерт на „ Shamanite Trio”  и  DJ  парти с Рамзи Херкулес в културно простнаство ТАМ.

Филмът „Скейтистан – четири колела и дъска в Кабул“ ще закрие програмата на форума. Прожекцията е в културно пространство ТАМ на 27 ноември от 18:00ч. Филмът проследява усилията на група младежи в афганистанската столица, които създават свое училище по скейтборд, но наред с това разчупват и социалните, етнически и полови бариери между младите хора в разкъсаната от война държава.

Входът за всички събития в рамките на форума е свободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони