Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване

Национална среща на общинските експерти по социални дейности и здравеопазване ще се проведе във Велико Търново от 20 до 22 ноември. Над 150 ще са участниците във форума, а сред тях ще има и доставчици на социални услуги в общините.

Организатори са Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ и дружеството „НСОРБ-Актив“ ЕООД. Партньор и домакин на събитието е Община Велико Търново, а на вниманието на аудиторията ще бъде представен комплексът от социални услуги, включително чрез работни посещения на място.

Целта на срещата е експертите, съвместно с представителите на централната власт, бизнеса и неправителствения сектор да срещнат позициите си като страни, ангажирани в усилията да бъдат осигурени ефективни социални и здравни услуги.

Разнообразни са темите, включени в дискусионните панели - общинските политики, практики и партньорства в сферата, приложението на новия Закон за социалните услуги (ЗСУ) и изготвянето на подзаконовата нормативна уредба към него, въпроси по Механизма за лична помощ и др. Част от въпросите са свързани с Бюджет 2020, изпълнението на проектите от настоящия програмен период и визията за следващия, с нормативните промени в системата на здравеопазването и пр.

За участие в дискусиите са поканени министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, представители на комисиите по труда, социалната и демографската политики и по здравеопазване към 44-то Народно събрание, на Министерство на здравеопазването, Националния осигурителен институт, организации, сдружения и НПО, експерти и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони