Велико Търново и Свищов домакинстват Националните дни на кариерата

Над 160 фирми са се записали за участие в мащабния форум

Велико Търново и Свищов ще са домакини на мащабното събитие „Национални дни на кариерата. Добра кариера. Добър живот”. В старата столица форумът ще е на 26 март, а в Свищов – на 29 март.

За 17-и пореден път „Национални дни на кариерата“ Добра Кариера, Добър Живот ще предложи на студенти и млади специалисти възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели.

17-ото поредно издание, освен че ще е издържано в духа на добрите практики, доказали се през годините, ще зарадва посетителите и с немалко новости. Търсещите нови възможности за стаж и работа специалисти ще имат шанс да се срещнат на живо с HR специалистите от водещи големи компании в страната, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Сред тях са финансови институции и банки, компании в сферата на ИТ и телекомуникации, производствени, консултантски и търговски фирми, индустриални предприятия, структури на държавната администрация и др.

Основната цел на форума е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация. Сред задачите на събитието е и да представя по разбираем и интересен начин стъпките, необходими да се извървят за една успешна кариера.

“Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот” са си изградили име на събитие, откъдето започва кариерата на много млади хора у нас. Записалите се за участие фирми са над 160. Статистиката на организаторите показва, че 1 от всеки 6 посетители през годините е намерил работа или стаж като резултат от посещението си на „Национални дни на кариерата“ или над 40 000 млади души са започнали кариерния си път благодарение на изложението. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България