Велико Търново приема държавното първенство по тенис за мъже и жени

Събитието се случва за първи път в старата столица

За първи път в своята спортна история Велико Търново ще бъде домакин на държавното първенство по тенис за мъже и жени. Надпреварата, организирана от Българската федерация по тенис, ще бъде под патронажа на кмета на Старата столица Даниел Панов. Спортното събитие получава подкрепата на Община Велико Търново.

t-1_640x400

Първенството ще се проведе на тенис-кортовете в Спортен център „Хемус“ в периода 27 август – 2 септември. Официалното откриване ще бъде на 29 септември от 9,00 ч. Входът за всички тенис мачове ще бъде свободен за публиката, а срещите ще бъдат излъчвани и на живо.

Домакинството на Старата столица и организацията на турнира бяха обсъдени по време на среща между кмета Даниел Панов и генералния секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова. Те се убедиха и в отличното състояние и условията на спортната база, където ще се състои първенството. Даниел Панов и Катерина Генова бяха придружавани от Атанас Георгиев – отговорник Държавен спортен календар във федерацията и Пресиан Коев – спортен директор на организацията.

Подарък от Община Велико Търново към организаторите и участниците в първенството ще бъде прожекция на популярния в цял свят спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България