Велико Търново пoсреща Световната организация на местните власти

Престижният форум е в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС

Велико Търново ще е домакин на заседание на Световната организация на местните власти. Престижният форум ще бъде организиран в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщи кметът на Старата столица Даниел Панов по време на визитата на евродепутата от ЕНП Ева Майдел.

„Среща от този мащаб ще се проведе за първи път в България. Очаква се в заседанието да се включат представители на всички държави от Европейския съюз и на редица други страни по света. Водим преговори Велико Търново да бъде домакин и на дискусии с министри на образованието, на вътрешните работи, на регионалното развитие. За нас това е добра реклама и възможност да покажем както историческото наследство и потенциала си за културен туризъм, така също традициите, обичаите, гостоприемството на търновци”, коментира Даниел Панов.

„Заслужено Велико Търново е сред петте града в официалния календар на българското председателство”, заяви Ева Майдел. Тя сподели, че освен отличното местно управление, впечатлява интересът на великотърновци към европейските теми като европредседателството, бъдещето на Европа, влизането в Еврозоната, развитието около Брекзит и др.

Ева Майдел гостува в старопрестолния град, за да представи приоритетите на българското председателство. Тя припомни, че България е сред трите държави в Европа с най-рязък спад на безработицата, с висок икономически растеж, с най-ниски нива на външния дълг и нулев миграционен натиск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони