Велико Търново ще е домакин на заключителното събитие от кампанията „Бъди войник“

На 28 ноември във Велико Търново ще се състои заключителното за тази година събитие от националната информационна кампания „Бъди войник“, която се реализира от Министерството на отбраната.

Проявите ще започнат в 15,30 ч. на паркинга зад Военния клуб, (ДНА), където ще бъде разположен показ на образци въоръжение, техника и оборудване на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Служба „Военна полиция“ и Специалните сили.

Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират алпийски техники, техники за стрелба с маркиращи боеприпаси, действия за прочистване на сграда. Присъстващите ще наблюдават и демонстрация на хватки с оръжие, изпълнени от курсанти от Националния военен университет.

Също от 15,30 ч. в близост до Военния клуб ще бъде разположена и информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще участват Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Специалните сили, Централно военно окръжие, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“. На място техни представители ще дават информация за вакантните места в Българската армия, за условията и начините за кандидатстване, за спецификата на службата във всеки един от видовете въоръжени сили.

Кампанията ще завърши с концерт-спектакъл на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър, който ще започне в 18 ч. в МДТ „К. Кисимов“. На сцената ще излязат Орлин Горанов, Гуна Иванова, формациите „Армейска песен“, „Ладена“, Вили Станева, Соня Иванова, Станислава Димитрова – Съни, Надя Казакова и много други. Търновци ще видят и младите таланти от детско естрадно студио „Румина“, танцова школа „Рали“, детско юношески танцов ансамбъл „Търновче“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони