Велислава Дърева: Борисов още си мисли, че може да управлява държавата с СМС-и

„Бойко Борисов продължава да си мисли, че може да продължава да управлява държавата с СМС-и, както управляваше съдебната система и митниците”. Това заяви в студиото на Нова телевизия Велислава Дърева, журналист, член на НС на БСП по случай уволнението на Иван Гарелов. По думите й обаче, трябва ГЕРБ да разбере, че държава с СМС-и не може да се управлява.

„Гарелов заяви, че говори от свое име, в лично качество и най-важното- като професионалист, като журналист и не е говорил от името на правителството. Той не е нарушил никакви правила”, коментира Дърева. Според нея Гарелов е заел позицията на професионализма и няма как да не защити свой колега. „Всички журналисти, които имат професионално достойнство и съвест, в тази ситуация, когато става въпрос за недостойното поведение на Бойко Борисов спрямо Елена Йончева, трябва да защитят Йончева. Всеки който в момента мълчи, се опозорява”, каза още Велислава Дърева.

Тя изтъкна факта, че Герджиков е получил СМС, но не иска да говори за това и тук е големият въпрос. „Ако Гарелов е заел позиция, то тя е професионална. Герджиков обаче зае политическа и се подчини на един СМС. Това вече е в разрез с функциите на едно служебно правителство”, категорична бе тя.

Велислава Дърева заяви, че след като има държавна тайна и Борисов много добре знае, че тя не може да бъде произнесена- той обвинява Елена Йончева в нещо, което тя не е извършила, но целта е в предизборната ситуация да стои обвинението срещу нея.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика