Венцеслав Стефанов: В Европа ни колят като агнета

Венцеслав Стефанов, президент на „Славия“, бе афектиран от съдийството в срещата реванш от втория предварителен кръг между „белите“ и „Хайдук“ (2:3). Босът на най-стария столичен клуб обяви, че родните клубове се „колят като гергьовденски агнета“ от реферите в Европа. Стефанов визира съдийството на мачовете „МОЛ Види“ - „Лудогорец“ (1:0) и „Славия“ - „Хайдук“.

„Другия път ако играем с хърватите, ще предложа президентът им да свири мача – каза Стефанов за „Спортал“. - На него му имам по-голямо доверие, че ще ръководи по-добре от това италианско менте Даниеле Довери .“

Президентът на „Славия“ добави, че не иска да омаловажава успеха на съперника. В Хърватия обаче го контрираха:

„Бяхте безсилни - написа вестник „24 сата“. - Дори нямаше момент, в който резултатът да отвори вариант „Славия“ да продължи“.

Единоборството преди първия гол във вратата на „белите“ и спорната дузпа, която получи „Хайдук“ вбеси българите.

„Това са неща, които определиха победителя в мача“, лаконичен бе Златомир Загорчич, треньор на „белите“.

Играчите на българския тим също заявиха, че са усетили съдийското рамо в полза на хърватския съперник.

"Доста ги подпря - каза Милен Гамаков, нов играч в тима от квартал "Овча купел". - Свиреха всеки един фаул в тяхна полза, вдигнаха ни и много картони."

Гамаков обаче заяви, че отсъдената дузпа в полза на "Хайдук" била редовна. Неговият съотборник Галин Иванов, разписал се в двубоя от наказателен удар, заяви, че липсата на контузения Георги Петков била чувствителна.

Освен между отборите, напрежение имаше и между полиция и фенове. Командировани служители на Дирекция Жандармерия не допусна микробус с фенове на „Хайдук“, в който бяха открити пиротехнически изделия и предмети, забранени за носене при посещение на спортни срещи. В София бяха задържани 20 хървати, двама от тях с наркотици.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ