Венци Стефанов: ВАР е бич за футбола

Венцеслав Стефанов, президентът на „Славия“, за пореден път се обяви срещу въвеждането на ВАР в българския футбол. Босът на „белите“ е на мнение, че технологията, подпомагащи реферите, няма да спомогне за по-честното провеждане на шампионата.

“Мишел Платини, който е голям футболист и ръководител, ни върна на футболната карта – обясни Стефанов не пресконференция в Пресклуб „България“. - Той каза, че ВАР е бич за футбола. Когато е човешка грешка, то се вижда. Когато ние ги търсим, тогава се извършват и издевателства над определени отбори”.

Подобна теза Стефанов изказа още преди година. През последния месец обаче първо съдийската комисия към БФС внесе предложение, че настоява за ВАР, а преди дни същото стори и Кирил Домусчиев, собственикът на „Лудогорец“.

Утре Изпълкомът към футболния съюз ще се събере за последно през годината, а очакванията са една от заложените точки да бъде именно ВАР.

Босът на „белите“ внесе и още едно важно уточнение – няма намерение да продължи да бъде част от управлението на българския футбол.

„Моето момче, аз вече съм много стар човек – започна той на въпрос на журналист. - Отговорих ти на въпроса. Мога да помагам и отвън, но на този, който иска да се учи. Този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръководство трябва да работи с държавата. Ще помагам на „Славия“ докато мога.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ