Венци Стефанов: Трансферът на Стергиакис е факт

„Славия“ осъществи пореден впечатляващ изходящ трансфер. „Белите“ продадоха талантливия страж Антонис Стергиакис на „Олимпиакос“ за 700 хил. евро. Сделката влиза в сила от лятото, когато 19-годишният вратар ще продължи кариерата си в гранда от Атина.

„Да, мога да потвърдя, че трансферът е факт – призна президентът на клуба Венцеслав Стефанов. - Колко време са го следили не мога да кажа, трябва да питате „Олимпиакос“. Имаше интерес към него и от други клубове.“

Самият Стергиакис има 21 мача през настоящата кампания за „белите“. По-рано този сезон се заговори, че е следен и от „Стандарт“ (Лиеж), както и от „Панатинайкос“, а преди години кара проби и в „Рома“.

Това е втора подобна сделка за „Славия“ тази година. През януари клубът продаде и нападателя Калоян Кръстев. Италианският „Болоня“ плати 1.5 млн. евро за младежкия национал, а „белите“ запазиха и 10% от правата на играча при бъдещ трансфер.

На въпрос за очакванията за предстоящия финал с „Левски“ за купата на България и дали очаква сериозен интерес за срещата от чужди мениджъри, Стефанов призна: „Ще се борим до последно за победата и купата, пък нека по-добрият отбор победи. Да, очаквам на стадиона да има чужди мениджъри. Но тези неща много не се коментират, никой не ни се обажда предварително. Хората идват и наблюдават определени футболисти. Дали ще са наши, или на „Левски“, вече е отделен въпрос.“

В събота тимът на Златомир Загорчич спечели своята Група А от втората осмица след успех над „Пирин“ с 2:1. Головете за най-стария столичен тим вкараха Милчо Ангелов и Тони Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ