Верижна катастрофа спря движението по „Тракия“ край Пловдив

Снимка: Архив

Трима души са пострадали при инцидента

Временно е ограничено движението при км 137 от автомагистрала "Тракия", при пътен възел "Изток", в двете посоки, поради верижна катастрофа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Обходният маршрут е път III-565 Рогош - Манолско Конаре - Белозем - АМ "Тракия".

При инцидента са пострадали трима души. Сигналът за пътнотранспортно произшествие в района на 147 км на АМ “Тракия”, в посока Бургас, е подаден около 11.00 часа днес.

Според първоначалната информация, в аварийната лента специален автомобил “Мерцедес” за поддръжка растителността на магистралата бил блъснат от влекач “Скания” с пловдивска регистрация. В резултат на удара първото превозно средство паднало в канавка, а тежкотоварният камион се блъснал в разделителната мантинела и препречил пътното платно.

В болница са закарани 43-годишният водач на влекача, 56-годишният шофьор на специалния автомобил и негов 53-годишен спътник. Няма данни за тежки травми.

И в момента движението на автомагистрала “Тракия” е затруднено. До приключване на огледите и освобождаване на пътното платно автомобилите се пренасочват по обходен маршрут 137 км (ДС “Чикерица”) с. Стряма – гр. Раковски – с. Шишманци – 150 км (пътен възел “Белозем”). Причините и обстоятелствата около катастрофата се изясняват от служители на РУ – Раковски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България