Верижни машини изтегляха закъсали камиони в Търновско

Въпреки забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в цялата страна, в петък сутринта водач на ТИР, не овладял возилото, което закъсало и блокирало пътя от Велико Търново към Свищов. Камионът попречил движението на снегорина, който за за избегне челен удар, свил рязко в дясно и се обърнал в крайпътна канавка. Това съобщи областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.

Пътят към крайдунавския град остана затворен часове наред, а двете превозни средства бяха изтеглени със специализирана тежкотоварна техника.

Проходът на Републиката е отворен за движение при зимни условия, като ограничението е за тежкотоварните автомобили. От сектор Пътна полиция и ОПУ призовават гражданите да не предприемат пътуване, освен ако не е наложително и автомобилите им да са подготвени за зимни условия.

снегорин, зима

Двама младежи с лек автомобил пък претърпели тежка катастрофа в свищовското село Царевец. Водачът изгубил контрол над колата в лошото време и тя се забила в стълб. При удара са пострадали и двамата младежи. Шофьорът е с тежка черепно-мозъчна травма и е откаран по спешност в областната болница във Велико Търново. Той е в кома и лекарите се борят за живота му. В болница е приет и спътникът му с множество травми.

Десетки села в Община Свищов са без ток, но екипи на енергото отстраняват авариите. По-сложна е ситуацията в свищовското село Хаджи Димитрово, където халата е съборила електрически стълб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България