Вероника Кънева - Изящната Царица Роза

Вероника Кънева е 51-вата Царица Роза на Казанлък. 19-годишната абитуриентка в Природо­матема­тическата гимназия “Никола Обрешков” спечели журито на традиционния конкурс за интелигентност и красота, който се превърна в истински спектакъл на сцената в Дома на културата “Арсенал” на 17 май. В него участваха 17 претендентки за короната. Подгласнички на Вероника са Стела Владева и Кристияна Митева от Средно училище “Екзарх Антим I” в Казанлък.

“Бях убедена, че няма да участвам в конкурса, но говорих по телефона с Ралица, моя приятелка, която учи в Холандия, и тя успя да ме убеди. Бях последната, записала се участничка. Не съжалявам, много ми хареса, защото това не е от конкурсите, в които се снимаш и позираш. Ние посещавахме музеи, правехме съдържателни и полезни неща, от които има какво да научиш. Убедена съм, че на всички момичета им беше интересно и забавно. С повечето от тях се познаваме отпреди време, но си допаднахме и като характери при срещите си около кастинга. Срещаме се и след конкурса” - каза Вероника Кънева.

Конкурсът “Царица Роза” е преминал като приказка за Вероника. “Спомням си началото и края, толкова много емоции и адреналин... Нямах никакви очаквания и когато обявиха моето име, ми бяха необходими няколко секунди, за да го асимилирам. Някой ме докосна на сцената и разбрах, че наистина става за мен въпрос. Надявам се хората да не са разбрали, че се разплаках. Едно е да гледаш как някой е спечелил, друга е емоцията, когато това си ти. В залата бяха много мои съученици, родителите ми, приятели, преподаватели. Имах чувство, че бяха развълнувани повече отколкото аз, казаха ми много мили думи” - сподели Вероника.

Посолството на Япония и Асоциация “Казанлък - Япония” подариха на Царица Роза две пътувания до Япония - до Фукуяма и до Мунаката.

“Да бъдем добри хора, да сме усмихнати, целеустремени и чистосърдечни. Казанлък е хубав град и трябва да вижда само хубави неща. Това са моите послания. Ако пътувам в чужбина, ще разказвам за Казанлък. Повече хора трябва да го посетят и да усетят неговата енергия” - каза Вероника.

Тя родена на 7 януари 2000 г. в Казанлък. Тази година завършва гимназия “Никола Обрешков”, паралелка “Математика, физика, информатика и английски език”. Ще кандидатства в български университет по специалността “Компютърни технологии в инженерната дейност”. “Обмисляла съм да уча и в чужбина, но реших, че мястото ми е тук. Искам да бъда по-близо до семейството ми и до приятелите, а и моят приятел е тук. В България ще се чувствам по-комфортно и спокойно” - споделя Вероника Кънева.

Описва детството си като щастливо, дете което има най-добрите родители, а сестра си Мария - като неземното є богатство. “Винаги са ме подкрепяли и са плътно до мен. Като малка невинаги съм се вслушвала в съветите им, но като пораснах, си дадох сметка, че са били прави. Много се зарадваха и когато реших да участвам в конкурса. Винаги са до мен и това ми дава много сила и увереност. Обичам да спортувам. Няколко години тренирах спортни танци, волейбол, лека атлетика… Всяко лято играя тенис на корт. В малкото свободно време, което ми остава между уроците, гледам да ходя по-често на фитнес” - разказва Вероника.

 

Коронясването ще е на 31 май

Мечтата є е да бъде истински успяла жена, с добра професия и да създаде семейство, потопено в любов. “Искам да съм пример за младите хора и да им покажа, че с бистър ум и здрав труд всичко може да се постигне” - убедена е изящната 51-ва Царица Роза на Казанлък. Официалното коронясване на Царица Роза 2019 ще се състои на 31 май на площад “Севтополис” в Казанлък. На 2 юни Вероника Кънева и нейните подгласнички ще се включат в празничното шествие по централния булевард, когато ще бъде кулминацията на 116-ите празници на розата.

 

За нея

Супер отговорен човек

Вероника винаги е била отличничка, организатор на всички мероприятия на класа. Интересува се от точни науки. Справя се много добре с всички задачи. Супер отговорен и в същото време много лъчезарен човек. Приятелка е с всички, хората я обичат. Почти целият клас бяха по време на конкурса в залата, както и ние, нейни преподаватели. Радостта беше голяма, когато обявиха името є. Останахме очаровани и доволни от избора.

Снежа Йорданова, класен ръководител на Вероника

 

Дама, на която може да се разчита

С Вероника се познаваме от деца. Много добър човек е и на нея мога да разчитам за всичко. Тя е една от най-добрите ми приятелки. Много интелигентна, забавна, винаги е била душата на компанията, дори и да си в лошо настроение, тя ще го оправи.

Валентин Альов, приятел на Вероника

 

Винаги е готова да помогне на хората

Вероника е много добър, мил и интелигентен човек. Винаги е готова да помогне на хората в труден момент. С нея обичаме да излизаме заедно, да ходим по магазини, да се забавляваме. Пожелавам є да успява във всичко, да не се предава и да остане човека, който е!

Алис Мустафа, приятелка на Вероника

 

Самата Вероника е роза

Вероника е красиво, младо, амбициозно, вдъхновяващо и отзивчиво момиче. Отличава се с качества, стил, начин на изказ и класа. Винаги е усмихната, независимо какво се случва наоколо, позитивно настроена и зареждаща. Всеки има проблеми, предава ги на другите хора, а нейната усмивка е заразителна. Самата тя е роза.

Ралица Папазова, приятелка на Вероника

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети