Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Версия №1 за петъчния изпълком на БФС е - статуквото се запазва без обаче да е ясно докога. Може до нов катаклизъм скоро или чак до 2022 година, когато изтича мандата на сегашния Изпълком. И без Борислав Михайлов ще върви. Очаква се даже на 4 колела с висшия мениджър от автомобилния бранш Атанас Фурнаджиув, сега вице в БФС.

Някои членове на висшия орган са готови да бъдат солидарни с бившия вратар, други – не. В своите изказвания футболните хора и четвърти в света – Йордан Лечков и Емил Костадинов, не дават признаци, че иска да си тръгнат. Под обществения натиск обаче най-разумното решение на изпълкома е да свика конгрес и ... да го спечели. Няма страшно. Ще се сформира комисия за подготвянето му и е възможно дата да бъде определена още преди Нова година. Сигурно до конгреса изпълняващ длъжността президент ще е Атанас Фурнаджиев. Опция е и Михаил Касабов като вицепрезидент, но със сигурност международник №1 във футбола ни ще се откаже. Като първи вицепрезидент Лечков би трябвало да е и в лидерска позиция за поста, но пък е в предизборна кампания за кмет на Сливен. Ако някой от вицепрезидентите приеме поста, то може да изкара мандата до 2022 година. Но предвид огромното напрежение е малко вероятно. Конгрес ще успокои духовете.

Оставка на Михайлов въобще не е нужно да се гласува. Това е личен акт и дори мнозинството да са против него, не могат да му повлияят. След като премиерът Бойко Борисов поиска Боби да напусне като президент на футбола, вратарят на Четвъртите в света първо каза „Не“. Но 3 часа по-късно „пусна служебен гол“ като със съобщение в сайта на БФС оповести, че се оттегля.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ