Весела Лечева срещна световния шампион Веселин Топалов с млади шахматисти от Велико Търново

Водачката на листата на БСП за Великотърновския регион Весела Лечева в неделя срещна гросмайстора и световен шампион Веселин Топалов с млади надежди на шахматния спорт от старата столица. В болярския град бе проведен шахматен турнир за деца, организиран от фондация "Веселин Топалов". В състезанието се включиха 25 момчета и момичета от различни училища от Велико Търново, които премериха сили с Топалов на 20 шахматни дъски.

Веселин Топалов пристигна във Велико Търново заедно с председателя на Федерацията по шахмат Силвио Данаилов.

"Веско Топалов е един от успешните български спортисти. Той е идол и кумир на много деца, които практикуват този спорт. Държавата е длъжник на младите състезатели, но пък те могат да следват примера на успешен спортист като Веселин Топалов", каза преди старта на турнира Весела Лечева.

На свой ред Топалов пък изтъкна, че само като се сети и започне да изброява спортните завоевания и титли на Лечева , се комплексира и респектира.

"И като спортист, и като състезател, Весела Лечева е изключително успешна. Тя е човек, който заслужава доверие и подкрепа, защото е доказала, че е добър специалист и може да взема адекватни решения за благото на България", изтъкна Веселин Топалов.

Световният шампион и гросмайстор сподели, че с шахмат се занимава от 5-годишен.

"Най-сериозният противник на състезателя е самият той на себе си. Шахматистът може сам да си попречи по пътя към успеха ако е колеблив, разсеян, неуверен в силите си и допуска грешки", коментира Веселин Топалов.

Лечева пък сподели идеята си Велико Търново да стане домакин на сериозен национален шахматен турнир.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика