Ветеринарните лекари готвят протести заради неизплатени извършени дейности

ветеринарен лекар

Ветеринарните лекари се готвят за масови протести заради отказ на държавата да им изплати дължимите средства за извършените дейности по контрол и ликвидиране на болестите по животните. Това съобщи пред БНР д-р Мирослав Първанов от Български ветеринарен съюз.

"Няма да ни бъдат разплатени основни мероприятия, в които ние сме вложили сериозни средства. Ваксинация за син език, изследването за туберкулоза - аргументът е "Няма пари".

По думите на д-р Първанов, държавата дължи на частните ветеринари 15 млн. лв., от които ще бъдат платени само 5 милиона. Според ветеринарите, останалите пари са отклонявани за други дейности противозаконно. Ветеринарният съюз подготвя реакция на решенията на Фонд "Земеделие":

"Завеждане на жалба във Върховния административен съд, сигнализиране на всички възможни институции за нарушенията на закона от Държавния фонд земеделие и НЗХ. Ние излизаме в готовност за масирани национални протести, ако спешно Държавният фонд не промени тези указания" - каза пред "Хоризонт" д-р Мирослав Първанов от Ветеринарния съюз.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България