Ветеринарни хирурзи ще кастрират безплатно домашни любимци в Сливен

Безплатна кастрация на домашни любимци ще бъде извършена в Сливен от 5 до 8 април, съобщиха организаторите от града. Кампанията е 8-ма поред и в нея ще участват ветеринарни лекари-хирурзи от благотворителната организация "Animal Spay and Neuter International".

Тя е предназначена за дворни кучета и котки, както и за свободно скитащи котки. Отворена е за животните на стопани и от града, и от селата.

„Кастрацията е мярка срещу свръхпопулацията от бездомни кучета и котки. Полезна е за здравето на домашните любимци и е здраве и отговорност и към хората", подчертаха домакините. 1429 са кастрираните животни от предходните седем кампании. Квотата за тази е 225 животни.

"Animal Spay and Neuter International" е регистрирана в САЩ, с клонове във Великобритания. Има клиника в Румъния, където проблемите със свръхпопулацията на котките и кучетата са още по-сериозни. Досега докторите-доброволци са извършили над 60000 кастрации. Акцията в Сливен е с изцяло частно финансиране.

Описание на снимката: Кастрацията е здраве за домашните любимци. Котките могат да пренасят опасни за човека зоонози, ако не са обгрижени от ветеринар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони