Вечното дерби удря по националния

Вечното дерби в неделя удря и по националния отбор. Който измежду ЦСКА и "Левски" остане трети в класирането, ще трябва да играе следващата неделя бараж за Лига Европа с "Верея". А на 7 юни националите играят световна квалификация срещу Беларус.

От гледна точка на селекционера Петър Хубчев по-добре е да победи ЦСКА. Сред избраниците му са петима "червени". А от бившия му клуб "Левски" са поканени само неизвергнатият Георги Костадинов и Божидар Краев. Националите трябва да заминат за Беларус на 6 юни. А е ясно, че който и от двата гранда да отиде на бараж, няма как да си пусне футболистите преди 5-и.

Ръководството на "червените" пусна декларация в своя сайт, в която призова за победа и спечелване на второто място. Който и да бие, още на следващия ден ще освободи чужденците си - преди последния кръг в елита. От началото на сезона ЦСКА е с по-добра статистика в преките двубои. "Червените" спечелиха с 3:0, загубиха с 1:2, а първото вечно дерби завърши 1:1.

ЦСКА спечели впечатляваща титла, но при 13-годишните. Талантите на "Армията" триумфираха като шампион на България, без да загубят нито една точка. А последният мач бе най-сладката победа - 2:0 над "Левски-Раковски". Йоан Борносузов и Кирил Великов вкараха головете. През сезона ЦСКА вкара 113 гола и допусна едва седем. През тази година малките "червени" спечелиха и Купата на София. Треньор на тима е Атанас Борносузов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт