Взет за главен мениджър стана треньор на "Лудогорец"

Привлеченият в "Лудогорец" за главен мениджър Пауло Аутуори стана треньор на отбора. Това се случи само няколко часа след като се разбра, че започва работа в Разград. Досегашният наставник Димитър Димитров, извел тима до седма поредна шампионска титла, не хареса идеята да дели спортно-техническата власт в клуба и хвърли оставка.

"С него си тръгва и целия му екип - разкри Ангел Петричев, изпълнителният директор на разградския клуб. - На Димитър Димитров му беше предложено да остане. Но след проведените джентълменски разговори, той пожела да напусне."

Така се стигна до предаването на цялата власт на Аутуори. Той бе официално представен като новия треньор на българския шампион. Договорът му е за две години.

"За мен е голяма чест да съм част от този амбициозен проект – каза 61-годишният специалист. - Моята цел е отборът да израства всеки ден все повече и повече и да постигнем големи успехи. Най-важното е клубът да запази своята идентичност като ние сме готови за всякакви варианти за надграждането на отбора.“

Аутуори е много голямо име в родината си. Водил е всички местни грандове. Печелил е титлата в Бразилия с "Ботафого", а освен това има две щатски първи места на страната. С "Крузейро" през 1997 година и с "Атлетико" (Паранаензе) през 2016-а.

Прави впечатление, че Аутуори не се задържа никъде за повече от година-две, с изключение на старта на кариерата му. Най-дългият му престой на едно място е в „Португеза“ - четири сезона (1975-1979).

Освен в Бразилия, той е работил още в Португалия за „Бенфика“, в Япония и ОАЕ. Бил също и национален селекционер на Перу и Катар.

Минути след като бе представен от 7-кратния шампион на България, авторитетни медии, като “Евроспорт”, “Ройтерс”, “Абола”, “О жого” и “Глобо” веднага отразиха новината.

Световната преса не пропусна да отбележи и назначението в „Лудогорец“ на испанския кондиционен треньор Иван Диас, който идва от „Атлетико“ (Мадрид).

Снимка: БУЛФОТО

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ