Взривеното Хитрино получи 1,5 тона консерви от хранителна банка

1,5 тона продукти бяха доставени в четвъртък за Хитрино от хранителната банка. Снимки: ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА

Тон и половина трайни продукти получи Хитрино в четвъртък от Българската хранителна банка. Те ще бъдат раздадени за 120 фамилии, най-засегнати от взрива, каза Марин Христов от организацията.

В дарението има натурални сокове, майонеза, доматено пюре, краставички. Доброволци на БЧК ще пакетират храните и ще ги раздадат. Това няма да е последната доставка на хранителната банка за Хитрино, общо 10 тона ще получат местните хора.

В петък във взривеното село близо 100 деца ще посрещнат Дядо Коледа. Обявления за тържеството белеят по всички стълбове в Хитрино. Организатори са читалище "Пробуда" и обществения съвет, а добрият старец ще бъде доброволец от БЧК. "Ще има много подаръци и изненади за децата. Те вярват в Дядо Коледа и не можем да ги лишим от празник. Смятаме, че не е добре хората да се затварят в домовете си, трябва да се събираме", каза читалищния секретар Светослава Борисова. След общата Коледа в ритуалната зала това ще бъде втори празник в населеното място.

И в четвъртък продължи събарянето на пострадали къщи и приема на заявления за подпомагане. Строители укрепват сградата на общината, пристигат непрекъснато и нови дограми за къщите с потрошени прозорци.

Авторагата, която изгоря, вече си има нова сграда - фургон. Продавачката на билети Наталия Христова се настани в него. Фургон има и за унщожена аптека.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България