Взривиха вила на търговци край Монтана

Неизвестни апаши хвърлиха взривно устройство във вилата на семейство търговци край Монтана. Сградата е потрошена от експлозията, но пострадали хора няма. Нападението са разследва, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В понеделник към 03,30 часа след полунощ в охранителна фирма в областния град пристигнал сигнал за проникване във вила в местността "Палековото" край Монтана.

Къщата е собственост на 35-годишния Мартин В. Гардове веднага дошли пред вилата, но в момента, когато отключвали портата избухнал взрив и се разнесъл мирис на динамит. Охранителите съобщили за експлозията в дирекцията на МВР и на мястото пристигнали екип полицаи. Криминалистите установили, че във вилата е запалено взривно вещество с огнепроводен шнур.

Бомбата е изпочупила всички врати и прозорци и е нанесла щети, които още се изчисляват. „Не искам да мисля какво щеше да се случи, ако гардовете бяха влезли в къщата по-рано! Динамитът е бил в количество, достатъчно да отнеме и човешки живот!”, коментира експерт.

По случая е образувано досъдебно производство. Според криминалисти най-вероятно бомбата е била заложена за разчистване на лични или бизнес вражди. През август миналата година неизвестни подпалиха хранителен магазин - собственост на семейството на Мартин В. и колата му „УАЗ”, паркирана пред гастронома. Пожарът нанесе щети на техника и продукти за над 3000 лева. Подпалвачите досега не са открити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право