Вигенин: Реакцията на БСП относно скандала с Бенчо Бенчев беше светкавична

Снимка: Архив

Реакцията на БСП относно скандала с Бенчо Бенчев беше светкавична, партията се разграничи от него. Това обяви пред БТВ депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Той повтори официалната позиция на „Позитано” 20, че Бенчев не е финансирал партията и ако е давал пари, това са били средства за неговата лична кампания като кандидат за съветник.

Черни каси в БСП няма и ако някой твърди, че са раздавани пари нека се сезират конкретните органи, допълни Вигенин.

По думите му казуса „Бенчев” трябва да е урок за всички партии такива личности да не бъдат включвани в листите на следващите местни избори.

Вигенин напомни, че БСП иска оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов заради всички скандали около чумата по животните в Странджа.

„Искахме оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов още през юли, когато стана ясно, че БАБХ и съответно неговото министерство не са в състояние по адекватен начин да се справят със ситуацията в с. Болярово. Последната им стъпка, която буквално е подигравка с хората там, е с обществена поръчка за тестове за чума по дребните преживни животни, която препотвърди нуждата от тези оставки на министъра, който носи политическа отговорност. Ако не е той, редно е министър-председателят Бойко Борисов да поеме такава отговорност, защото той назначава директора на БАБХ”, заяви депутатът от БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика