Видал се заяжда с Роналдо

Chile's midfielder Arturo Vidal celebrates at the end of the 2017 Confederations Cup group B football match between Chile and Australia at the Spartak Stadium in Moscow on June 25, 2017. / AFP PHOTO / Yuri KADOBNOV

Играта на нерви започна. Артуро Видал първи наля масло в огъня преди полуфинала за Купата на конфедерациите между Чили и Португалия - шампионите съответно на Южна Америка и Европа.

„Роналдо е един умен задник, той въобще не съществува за мен”, отсече халфът, който се смята за най-полезния играч на носителя на Копа Америка.

Видал призна, че е говорил със своя съотборник в „Байерн” (Мюнхен) Джошуа Кимих и му е казал да се стяга за тежък финал. Така чилийският ас прогнозира и победа на Германия над Мексико в другия полуфинал.

Роналдо спазва дипломатично мълчание. И в трите мача от груповата фаза Кристиано бе избран за №1, вкара и два гола. Досега той е реализатор №1 в света през 2017-а година с 33 попадения.

Чили и Португалия за първи път участват на Купата на конфедерациите. Преди това отборите на тези обожаващи футбола страни никога не бяха ставали шампиони на континентите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят