Виден великотърновски адвокат реди фотоизложба

Снимки: Личен архив

За 10 години Валери Ставрев заснел над 60 000 атрактивни кадъра

Виден адвокат и бивш прокурор от Велико Търново подготвя фотоизложба със свои творби. Наред с юридическата дейност, Валери Ставрев вече 10 години активно упражнява хобито си. Юристът е озаглавил експозицията „Отвъд Параграфа“. Тя ще бъде открита на 3 октомври в Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“ в старата столица. Избраните 66 фотографии представят Светът, България и Търновград през обектива на известния адвокат.

Фотографията се е превърнала в страст за юриста, който само след броени дни ще чества 60-годишен юбилей. За десетилетие Ставрев е заснел над 60 000 атрактивни кадъра. Правистът присъства с професионален фотоапарат на знакови обществени събития в старата столица и региона. Влиза в ролята на фоторепортер и запечатва кадри от атрактивни събития-чествания, фестивали, изложби. Много често в стремежа си да „закове“ мига, може да бъде видян на необичайни мероприятия и в необичайно време.

Признава, че обича фолклора и като чуе народна музика, сърцето му заиграва и само чудните ритми могат да го откъснат за минути от фотоапарата, за да се хване на кръшно хоро. Заради любовта към българските традиции и изконни родни ценности, Валери Ставрев не рядко се издокарва в бяла риза с етно шивици.

„В началото се чудех какво да правя с фотографската си страст ,но си купих хубава техника и открих, че ми доставя огромно удоволствие и радост, че ми топли душата. Обичам да снимам хора в непринудени пози, които изразяват емоции. Запечатвам картини, животни, природни явления, детайли от по-специфичен ракурс. Старая се да улавям красиви панорамни гледки”, споделя Валери Ставрев.

Той е категоричен, че се абстрахира от грозни сцени и неприятни случки.

„Дори да съм на такова място ,не ползвам апарата си . Не знам колко снимки съм направил,но имам един терабайт хард диск, който е пълен с фотоси по събития и по дати.Мои приятели ме насърчиха да представя творчеството си в изложба “, допълва Ставрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България