Видински кардиолог се връща на бял кон в политиката

Цветан Ценков

Видинският кардиолог д-р Цветан Ценков се завръща победоносно в политиката след като станаха ясни окончателните резултати от вота в край дунавския град. Както е известно, досега той вече е бил депутат от НДСВ и зам.-кмет на града кратко време.

Новият кмет се наложи досегашния градоначалник Огнян Ценков от ГЕРБ като получи 58.27% от гласовете на хората, докато опонентът му успя да събере едва 39.49 от гласовете.

От щаба на д-р Ценков се похвалиха, че има секции където бившият кмет не е получил нито един глас в своя подкрепа, а в други разликата между двамата Ценков-и е била огромна. Новият кмет заяви, че в спешен порядък ще се организира ще поиска мощна подкрепа за Видин и Северозапада, който, както е известно, е позабравен. Съставът на общинския съвет обаче е доминиран с 12 мандата от представители на ГЕРБ, коалицията зад д-р Ценков има 10 места в местния парламент, а БСП е с 8 съветници. Очевидно е, че новият управник ще трябва да разчита на лявото представителство.

"В местните избори има политика в името на видинчани, а не е чиста политика, както на парламентарните избори. Имам приятели и в ГЕРБ, и в БСП и ще направя всичко възможно да убедя всички, че ще бъда изключително диалогичен. Видин е за всички ни. Искам да го върна на картата на България такъв град, какъвто е бил преди 120 години, когато сме се освободили", коментира д-р Ценков след спечелването на вота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика