Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в понеделник, 6 август 2018

Злато, сребро и бронз вадят археолозите

02-1-1Златни накити, сребърни съкровища и бронзови кръстове са сред находките на археолозите в различни точки от страната това лято. Учените работят усилено върху повече от 100 локации у нас, като до края на месеца предстои същинската работа по разкриването на обектите.

 

 

 

1 млрд. лв. от наеми и продажба на имущество

15-01Едноличните търговци спечелиха 657 млн. лв. в рамките на година. По трудови договори изплатиха 5,2 млрд. лв. 34,55 млн. лв. са доходите от чужбина.

 

 

 

Какво означава 2 млрд. лева излишък в бюджета

16-16 от всеки 7 лв. на данъкоплатците се изразходват текущо и имат слаб ефект върху потенциала на икономиката да се разширява. Годишният темп на инфлация достига 3,2% - анализ на финансиста Димитър Чобанов.

 

 

 

В България всеки е най-велик и първи е открил топлата вода

13_01Още от 1 януари 2019 г. държавата трябва да си плаща всичко, ако иска да е държава и да е за пример, казва националният консултант по кардиохирургия проф. Генчо Начев в интервю за „Труд”.

 

 

 

Адвокати в телевизора

10-1В правовата ни държава и кривото е право - коментар на Анна Заркова.

 

 

 

 

 

 

Не са сами или не са тук

11-kutiПсихичното здраве не е в ръцете единствено на отделния индивид, в огромна степен зависи от структурата и организацията на обществото. Либералната демокрация поражда цял куп психотравми, потиска или изкривява най-ценните човешки качества - анализ на д-р Илия Илиев.

 

 

 

Морския

Митко ПетевСилует на контраадмирал Митко Петев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България