Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 декември 2018

Магистрали с нови имена

02_01Правителството реши да „създаде” нова магистрала. Такова ще е трасето от столицата към сръбската граница. Аутобанът ще включва Северната скоростна тангента и продължението на пътя от София към Калотина. Все още не е ясно дали шофьорите ще трябва да си купуват електронна винетка или да плащат тол такса след средата на другата година за преминаване по тази отсечка от софийския околовръстен път.

 

Застраховките поскъпват догодина

15-1Имуществените застраховки ще поскъпнат догодина заради идеята те да бъдат обложени с данък „Градушка”. Това заяви пред “Труд” главният секретар на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) Нина Колчакова.

 

 

Ще оцелее ли Тръмп - честният?

11-01Тръмп е жертва на пълзящ преврат, започнал ведната след встъпването му на власт преди 23 месеца. Дали импийчментът ще успее – не е сигурно. И двете страни имат своите тайни ходове. Но превратът го спъва в работата му всяка секунда, коментира Валентин Хаджийски.

 

 

 

 

 

Хилядолетният Пловдив в миналото на България

14-01След броени дни един български град поема ролята на културна столица на Европа за 2019 година. Разположен в плодородната низина на Марица, в непосредствено съседство с красивата планина Родопи, Пловдив е един от най-древните градове не само в България. Неговото особено очарование е изкушавало четката на не един художник, въображението на поети и музиканти... Анализ на проф. Пламен Павлов за богатото културно наследство и миналото на града.

 

Герой по заместване

32_1Благовест Бенишев с портрет на новия министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България