Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в сряда, 5 юли 2017

Наши циганки колонизират

сексуално Европа

09_01-3

 

Наши циганки и техните сводници окупирали цели райони в няколко страни от Европа и не допускали други труженички на най-древната женска професия. Това стана ясно, след като спецпрокуратурата в България и Централната бригада за трафик на хора в Испания разбиха мрежа за сексуални услуги, пуснала пипала в няколко страни от Централна и Западна Европа. Операцията с кодовото име “Европа” била проведена по едно и също време у нас, в испанския курорт Марбея, в Германия и Швейцария.

 

Връщат войнишкия лъв пред НДК

02-1-1

На мястото на паметника “1300 години България” пред НДК в София ще бъде възстановен мемориалът на Първи и Шести пехотен полк. Планира се да бъде върнат и лъвът, който е бил част от комплекса, а в момента се съхранява в Националния военноисторически музей. Това съобщи столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на пресконференция заедно със зам.-кметът по културата доц. д-р Тодор Чобанов и главният архитект на София Здравко Здравков.

 

Лидерите от Брюксел и София: Габриел е силен глас

на България в ЕС

мария габриел

Европарламентът (ЕП) даде почти безпрецедентна подкрепа за новия ни еврокомисар Мария Габриел вчера с 517 гласа “за”. А буквално минута след обявяването на резултата от тайното гласуване на евродепутатите председателят на ЕП Антонио Таяни отправи поздравления в туитър към Габриел. “Радвам се, че ще работим заедно за единен цифров пазар в Европа”, отбеляза почти по същото време президентът на ЕК Жан Клод Юнкер.

 

Президентът Румен Радев:

Двама бивши министри

съсипват авиацията

05-01

Изключително остри изказвания за Николай Ненчев и Цветан Цветанов направи президентът Румен Радев, който бе свидетел по делото срещу бившия военен министър заради ремонтите на МиГ-29. Той го обвини пряко за лошото състояние на нашите ВВС.

 

 

 

Асеновград не е инцидент, а тенденция

11_01

Проблемите между роми и българи – между „толерантност без граници“ и легитимната властова принуда - анализ на политолога Анастас Стефанов

 

 

 

 

Превозвачи дават

на съд забраната за тирове

15-1

Превозвачите ще обжалват пред съда подготвяната забрана на регионалното министерство за движение на тировете по всички магистрали в пиковите часове през уикенда. Това заяви пред “Труд” Красимир Лалов, председател на Националното сдружение на българските превозвачи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България