Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в петък, 14 юли 2017

Пускат чужденци

да купуват земя у нас

румен порожанов

Забраната чужденци да купуват земеделска земя в България отпада. Това предвиждат промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, внесени от министъра на земеделието, горите и храните Румен Порожанов и качени за обществено обсъждане. Според законодателството в момента, за да купят земя у нас, чужденците трябва да докажат 5 години уседналост. Ограничението беше въведено през 2014 г., но две години по-късно Европейската комисия предупреди България, че започва наказателна процедура срещу нея, тъй като законът нарушава един от основните принципи на Европейския съюз – за свободно движение на капитали.

Спират вечните жалби

на зелените рекетьори

05-1_new

Вечните жалби и блокирането на инвестиционни проекти за магистрали и тунели са на път да отидат в историята. Това ще стане с поправките, които се правят в Закона за околната среда и вчера бяха приети на заседание на екокомисията в парламента. Най-пресният пример за безконечните опити за блокиране на строителството на пътища е жалбата срещу магистрала “Струма” от 7 зелени НПО. Тя е адресирана до Европейската комисия и в нея се казва, че България извършва нарушения при строителството на магистралата към Гърция.

Марешки обвинен

и за изнудване на аптекари

11-1

Депутатът Веселин Марешки бе подведен под наказателна отговорност за изнудване на собственици на аптеки и аптечни вериги. Това е второ обвинение за рекет срещу лидера на партия “Воля”, след като срещу него тече дело за същото престъпление във Варненския окръжен съд.

Както разкри “Труд”, седем фармацевти от Варна, Добрич, Плевен, Видин и София са станали жертва на опитите на Марешки да създаде монопол в търговията с лекарства.

 

Турция и Катар: Докато смъртта ги раздели

13-kuti

Анкара изръмжа, изпрати войска и враждебната коалиция срещу Доха се спихна - анализ на Димитър Гърдев

 

 

 

 

Как bTV обслужва Меглена Кунева

41-kuneva

На 08.07.2017 г. (събота) в предаването „bTV репортерите” бе излъчено повторение на репортаж, излъчен приблизително 10 месеца по-рано. Репортажът се занимава с предполагаеми нарушения в Медицински университет София, извършени от 01.01.2014 г. до 30.06.2016 г. – период, през който ректори са били акад. Ваньо Митев (до 14.04.2016 г.) и проф. Вихра Миланова (от 15.04.2016 г. до 30.06.2016 г.). - разследване на "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България