Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в понеделник, 24 юли 2017

Масова смърт на бебета делфини

02-1

През уикенда морето в Поморие изхвърли няколко трупа на делфини. Те са в напреднал стадий на разложение, очевидно много време са били във водата и са изкълвани от гларусите, казаха инспектори от РИОСВ.

Само преди броени дни момче, влязло навътре с джета си, е алармирало за голям брой малки делфини, които безжизнени плували на повърхността. Ако това е така, очаква се тези дни морето да ги изхвърли.

 

Океанологът доц. д-р Виолин Райков пред „Труд“: Най-лесно е да се обвиняват рибарите за умрелите делфини

15-1

На Турция се пада над 80 на сто от улова в Черно море

 

 

 

 

Посегнаха пак на рибарско

селище „Траката“

02-3

Рибарите от кооперация “Траката” до правителствената резиденция “Евксиноград” вдигат отново протести, за да запазят територията си край морето, която от предците си насам обитават от над половин век. След скандалната заменка на бившия зам.-вътрешен министър от правителството на Костов Явор Хайтов е надвиснала нова заплаха за съществуването на част от скромните им жилища край лодкостоянките.

 

Няма да гледат

анонимки за корупция

04-1

Анонимните сигнали за корупция няма да се разследват. Отхвърлен е и вариантът те да се проверяват и разглеждат, ако се установи съответната степен на достоверност. Това стана ясно от интервю на правосъдния министър Цецка Цачева пред БНР. Антикорупционният закон на Меглена Кунева предвиждаше да се приемат и разследват анонимки. Идеята на Кунева срещна силна съпротива от всички партии, които обявиха, че не е редно да бъдат преследвани хора по доноси.

 

Препитват министър

на БСП за аферата НДК

05-1

Деница Златева от БСП най-сетне се завърна от САЩ и днес ще бъде препитана от временната комисия в Народното събрание за НДК. Златева бе заместник министър-председател по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018 г. в служебния кабинет на Огнян Герджиков. Тя ще трябва да отговори защо е сменила целия Съвет на директорите, а е пощадила Мирослав Боршош.

 

Как “реформаторката” Кунева замрази реформата във висшето образование

13-kuti

Смазана бе възможността малка България да излезе на големия европейски образователен пазар - анализ на "Труд"

 

 

 

Икономиката на Хърватия

18-1

Средната брутна работна заплата през април достига 1066 евро - анализ на финансиста Димитър Чобанов

Силует на Иван Гарелов - Телевизията му прилича

40-1

Канят го в БНТ след репортаж за Атон

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България