Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в четвъртък, 27 юли 2017

Целебните мощи

на св. Панталеймон за първи път у нас

01-1

Mощите на светеца-царител св. Панталеймон пристигат за първи път у нас. Донасянето им е по молба на Патриарх Неофит и ще останат у нас до втори август, след което светинята поема обратно за Света гора. Св. Панталеймон е лекар по образование, който след като приел християнско кръщение, получил дара на лечителството и чудотворството, а след мъченическата му смърт по неговото застъпничество стават много изцерения, както от физически, така и от душевни болести и страдани, уточняват от Светия синод.

ГЕРБ е окей НПО на магистрати да взимат пари отвън

04-1

ГЕРБ се отказа да забрани външното финансиране за магистратските неправителствени организации. След като внесоха предложение в Закона за съдебната власт да бъде записана забрана за донорство, управляващите обявиха, че го оттеглят.Цветан Цветанов подчерта, че в партията имало чуваемост и щом се появяло напрежение в обществото, имайки предвид протеста на 15-ина души пред НС, водени от Христо Иванов, те с премиера Борисов предпочитали да заложат на градивността.

Синдикатите плачат пред ЕК от агресия на бизнеса

16-1

Скандалите между синдикатите и работодателите ескалираха до международно ниво. КНСБ и КТ „Подкрепа“ обявиха с писмо до медиите вчера, че сезират световни институции като Международната организация на труда (МОТ), Европейската комисия (ЕК) и Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) за “нечувана агресия“ от страна на бизнеса. Тя била изразена на пресконференция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОРБ) преди дни.

Търсят само у нас  касиера беглец с 21 млн. лв.

09-1

Издирването на 49-годишния банков касиер Петко Митевски в момента засега е само на наша територия, научи “Труд”. Мъжът, който получи 15 години затвор за кражба на 21 млн. лв. от Алфабнак е в неизвестност от близо 2 седмици. МВР го търси от 19 юли, до момента без резултат.

 

 

ГЕРБ на път да

спре зеления рекет -

но наполовина

10-2

Партията на Борисов прие едноинстанционно обжалване на ОВОС само за националните обекти, но не и за общинските – регионите остават в ръцете на екорекетьорите

 

 

И вълците сити, и агнетата живи

11-kuti

Работодател на бизнесмените е само техният клиент. Какво се крие зад атаката срещу парите за прослужени години - анализ на проф. Боян Дуранкев

 

 

 

Композиторът Стефан Диомов пред „Труд“:

Прекалено се оплакваме,

липсва ми “достатъчната усмивка”

стефан диомов

„Бургас и морето“ успя да изпревари „Златният Орфей“

 

 

 

 

Разстреляха бивш гребец,

докато си разхожда кучето

08-1-2

Убиец простреля с куршум в сърцето 43-годишния бивш гребец Данаил Божилов, докато си разхожда кучето в парк “Лаута” в Пловдив. Това е втори показен разстрел в парка, съвсем близо до мястото, където през януари 2015 г. бе убит шампионът по бокс Димитър Стоянов - Митьо Лудия, чиито килъри и досега са неизвестни.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България